Aventuri la Oficiul de Cadastru

Daca ai cumva nesansa sa ajungi la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti (OCPI), situat in bd. Expozitiei, nr. 1A, fie si pentru un lucru banal ca un extras de carte funciara pentru informare, trebuie sa-ti rezervi cel putin 4-5 ore din viata. In primul rand, ca orice institutie care respecta purul stil balcanic, esti intampinat intr-o cladire mizerabila, fara

punct de informare (cu exceptia unor hartii mazgalite si slinoase, lipite pe pereti, de unde afli ce acte iti trebuiesc pentru diferitele operatiuni) si cu niste functionari care pot candida lejer la titlul de cei mai indiferenti si incapabili din breasla. Desi spatiul de la parter este destul de mic, acolo unde se depun/ridica solicitarile, iti ia ceva timp sa-ti dai seama la ce coada sa te asezi. Noroc cu nenea de la paza care te indruma, surprinzator de amabil. Chiar arunca un ochi peste formulare: “Vedeti ca n-ati trecut sectoru’. Sa nu va intoarca!”. Acum ca ai aflat de ce coada apartii, te asezi linistit.Daca ajungi dupa ora 10-11, ai de stat cam dupa 15-20 de persoane.Inmultit cu min. 10-15 min/om.Face-ti calculele! Ei, si acum incepe distractia! Pe langa faptul ca, in perioada de vara , din 2 functionari care primesc cereri, unul este tot timpul in concediu, colac peste pupaza apar persoanele de casa, cei privilegiati. Cadastristi, topometristi, personal de la birourile notariale, persoane autorizate, toti cu cate un brat de hartii, intra in fata nestingheriti sa-si rezolve treburile cat mai repede.Coada e pentru prosti!Doar ei sunt autorizati…Si uite asa, stand la coada se pornesc tot felul de scandaluri, vociferari, insa fara nici¬† un rezultat concret, fiindca privilegiatii isi vad in continuare de treaba.

Si uite asa, asistand vara voie la un spectacol gratuit, trec orele si iti vine randul.Intri, dai buna ziua,¬† si intinzi actele functionarului.Pentru obtinerea unui extras de carte funciara pentru informare, trebuie completata o cerere si anexata o copie dupa buletin.Daca proprietarul terenului este persoana juridica trebuie o anexata si o imputernicire.Deci, dau cererea, copia dupa CI si imputernicirea. Omu’ sa uita la mine ca un smucit si zice: “Pai si CUI-ul?”.

Eu: “Dar nu scrie nicaieri ca trebuie.Nici pe site!

El:”Hai domle, ce dracu’ ne tocmim acuma?!Fara CUI nu se poate.”

Eu: “Adica am stat 4 ore la coada sa-mi spuneti ca nu pot sa depun?”

El: “Nu e vina mea daca nu cititi atent!”.

Intr-un final plec dupa CUI, lasand cele 4 ore de stat degeaba la coada in patrimoniul celor de la OCPI.Bineinteles alaturi de injuraturile de rigoare!

CUI sa ma plang?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *